Tuotamme korkealaatuista ja vaikuttavaa osaamista arktisista teemoista alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kansainvälisyys on luonnollinen, läpileikkaava osa yliopistokoulutusta, tutkimusta ja taiteellista toimintaa.
Yliopistollamme on noin 200 kansainvälistä liikkuvuussopimusta, joiden pohjalta tiedekunnat, henkilöstö ja opiskelijat voivat saapuvan ja lähtevän opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden saralla kehittää kansainvälistä osaamistaan.
Kansainväliset tutkinto-ohjelmat
Tarjoamme mahdollisuuksia arktisen osaamisen kehittämiseen ja koulutusyhteistyöhön. Pohjoisen alueen osaajatarpeeseen vastaaminen ja kansainvälisten osaajien integroitumisen tukeminen osaksi yliopistoyhteisöä ja suomalaista yhteiskuntaa ovat osa kansainvälisen koulutuksen kokonaisuutta.
Liikkuvuus
Vuosittain noin 300 vaihto-opiskelijaa saapuu yliopistoomme Rovaniemelle suorittamaan liikkuvuusjaksoaan, ja vastaavasti noin 150 lappilaista opiskelijaa lähtee vaihtoon.
Olemme aktiivinen jäsen useissa kansainvälisissä verkostoissa, jotka edistävät tutkimusta, koulutusta, taiteellista toimintaa sekä yliopiston näkyvyyttä.
UArctic
Toimimme strategian mukaisesti vahvasti arktisissa koulutus- ja tutkimusverkostoissa. Yliopistomme on yksi University of the Arctic (UArctic) perustajajäsenistä ja toimii verkoston kansainvälisen sihteeristön kotipaikkana. UArctic on noin 200 jäsenen yhteistyöverkosto, johon kuuluu korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja muita organisaatioita, jotka keskittyvät arktiseen koulutukseen ja tutkimukseen.
Kuusi pohjoismaista yliopistoa muodostavat liittouman, jonka tavoitteena on edistää arktisen alueen kestävää kehitystä koulutuksen, tutkimuksen ja innovaation keinoin. Artic Six tekee yhteistyötä arktisissa kysymyksissä, kuten ilmastonmuutos, terveys, talouskehitys ja teknologian soveltaminen tarjoten mahdollisuuksia arktisiin teemoihin kiinnittyvään tutkimus- ja koulutusyhteistyöhön.
AcrossEU
Kokoaa yhteen useita eurooppalaisia yliopistoja, jotka tekevät yhteistyötä koulutuksen, tutkimuksen ja alueellisen kehityksen saralla.
Scholar at Risk Finland (SARF)
Suojelee ja edistää akateemista vapautta sekä puolustaa ja suojelee tutkijoita vainolta ja väkivallalta. Verkosto tarjoaa uhatuksi tulleille tutkijoille työskentelymahdollisuuksia jäsenyliopistoissa ja tekee vaikuttamistyötä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Toiminta on osa yliopistojen globaalin vastuun kokonaisuutta.
UniPID
Suomalaisten yliopistojen globaaliin kestävään kehitykseen keskittyvä verkosto, joka tukee monitieteistä opiskelua ja tutkimusta sekä yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja kumppanuuksia teemaan liittyen.
Arktinen ja pohjoinen alue ja siihen kiinnittyvä tutkimus ja koulutus kiinnostavat kansainvälisesti. Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vastuullisen kansainvälisen yhteistyön tavoite on avoimuus, vastavuoroisuus, ymmärrys ja riskien hallinta. Lapin yliopisto toimii kansainvälisessä yhteistyössä kansallisen ja Euroopan unionin lakien ja säädösten pohjalta. Kansalliset Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet ja suositukset sekä Lapin yliopiston vastuullisuusohjelma ja eettiset ohjeet tukevat vastuullista kansainvälistä toimintaa.
Palvelupäällikkö | Opetus- ja oppimispalvelut, Opiskelun palvelut
+358 40 484 4040
paivi.martin@ulapland.fi
Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi PL 122, 96101 Rovaniemi