Palvelumuotoilun ydintä ovat ihmislähtöisyys, empatiataidot, yhteiskehittäminen ja tulevaisuusorientoitunut ajattelu.

Palvelumuotoilun monialaisissa opinnoissa perehdytään palvelumuotoilun menetelmien laaja-alaiseen hallintaan, itsenäiseen suunnitteluongelmien ratkaisuun ja luovaan tiedon soveltamiseen. Sivuainevalinnoilla opiskelija voi oman kiinnostuksensa mukaan vahvistaa osaamistaan alan asiantuntijatehtäviin teollisuuden, matkailun, kulttuurin ja opetuksen aloille. Maisteriopinnoissa keskeistä ovat myös tutkimusopinnot, jotka tukevat palvelumuotoilijan erikoisosaamisen ja ammatti-identiteetin kehittymistä.

Palvelumuotoilun koulutusohjelmassa pyritään konkreettiseen yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa.

Upota tähän koulutusohjelmasi uusin markkinointivideo. Mikäli et löydä sitä, kysy apua yliopiston markkinointitiimiltä. Jos videota ei ole, voit laittaa hyvälaatuisen markkinointikuvan sen tilalle.

Tutustu koulutukseen

Tarvittaessa voit laittaa tähän lauseen tai kaksi tekstiä. Halutessasi voit luoda lisää haitarielementtejä eri osa-alueista. Pidäthän tekstit napakkoina myös haitarin alla.

Taiteen maisterin tutkinto (120 op) Palvelumuotoilun maisteriohjelmassa koostuu seuraavista opinnoista:
Palvelumuotoilun syventävät opinnot 85 op
Valinnaiset sivuaineopinnot 35 op

Palvelumuotoilun monialaisen maisteriohjelman tavoitteena on kouluttaa palvelumuotoilun supersankareita! Palvelumuotoilu vastaa tulevaisuuden liiketoiminnan haasteisiin digitalisoitumisessa, elämyksellisyydessä ja asiakkaan kokemuksien suunnittelussa. Liiketoiminta on kokemassa rakenteellista muutosta kulutustalouden muuttuessa elämystaloudeksi. Haluatko sinä olla suunnittelemassa, millaisia palveluita tulevaisuudessa on?

Taiteiden tiedekunnalla on pitkä kokemus palvelumuotoilun alalta, joka on valjastettu maisteriohjelman käyttöön. Meillä on pitkä historia yritysprojektien toteuttamisesta, palvelumuotoilun tutkimukseen panostamisesta ja palvelumuotoilun kehittämisestä. Taiteiden tiedekunnassa sijaitsee SINCO (Service Innovation Corner) palveluiden prototypiointi laboratorio, tarjoamme palvelumuotoilun sivuainetta ja olemme toteuttaneet monia palvelumuotoilun tutkimushankkeita.

Tarjoamme ihmisläheisen, luovan ja innostavan opiskeluympäristön, joka toimii ponnahduslautana maailmalle. Painopisteenä on todellisten palveluiden kehittäminen ja konseptointi, jotka toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Maisteriohjelmasta valmistuu innovatiivisia asiantuntijoita, jotka tuntevat palvelumuotoilualan erilaiset toimintaympäristön ja pystyvät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin palvelumuotoilun kehittämisessä.

Palvelumuotoilun monialaisen maisteriohjelman pääaineena on palvelumuotoilu.

Koulutusohjelma antaa valmiudet toimia palvelumuotoilun tehtävissä matkailun, teollisuuden ja digitaalisten palveluiden parissa. Palvelumuotoilu on ammatillista asiantuntijuutta, jolla vahvistetaan palveluiden lähestyttävyyttä, toiminnallisuutta ja kokemuksellisuutta huomioiden käyttäjän ja palvelun tarjoajan. Palvelumuotoilija osaa muotoilun menetelmillä kartoittaa käyttäjien tarpeita sekä muotoilla käyttäjälähtöisesti, empaattisesti, yhteistoiminnallisesti ja sosiaalisesti. Valmistuvat opiskelijat omaavat myös tutkimus- ja akateemisen vuorovaikutuksen taitoja. Tavoitteena on, että valmistuvat muotoilijat työllistyvät alueellisen kehitystyöhön innovaatioita ja kasvua tuottaen. Heillä on mahdollisuuksia työllistyä myös yrittäjinä, konsultteina sekä palvelumuotoilijoina ja luoda uusia työpaikkoja. Palvelumuotoilijat sijoittuvat työelämässä muotoilun asiantuntija-, johto-, koulutus- ja tutkimustehtäviin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Lapin yliopiston opiskelijana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta muun muassa lähtemällä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille, tekemällä lyhyen vaihdon opintojen aikana, osallistumalla My Global Diary Ambassador -toimintaan tai ryhtymällä kansainväliseksi tuutoropiskelijaksi. Kansainväliseen toimintaan osallistuminen antaa sinulle kieli- ja kulttuurialueen tuntemuksen lisäksi paljon kansainvälisiä valmiuksia tulevalle työurallesi.

Tavoitteenamme on, että jokainen opiskelija saa tutkinnon, joka antaa valmiuksia kansainväliseen toimintaan ja kansainvälisille työmarkkinoille. Kansainvälistymisosaamisen tavoitteista keskustellaan oman opettajatuutorin kanssa ja huomioidaan osana henkilökohtaista opintosuunnitelmaa (HOPS). Opiskelijavaihto on aina suunnitelmallista, jolloin kaikki vaihdossa suoritetut opinnot on mahdollista hyväksyä osaksi tutkintoa hyväksiluvun kautta. Ulkomailla voi suorittaa yhden sivuainekokonaisuuden, yksittäisiä tutkintoon sisältyviä kursseja, harjoittelun tai erikoistumisopintoja, joita Lapin yliopistossa ei ole tarjolla.
Tutustu eri mahdollisuuksiin ja löydä itselle sopiva tapa hankkia kansainvälistä osaamista!

Maisterin tutkinnon suoritettuaan voi hakeutua suorittamaan taiteen tohtorin tutkintoa. Tohtorin tutkinnon kautta opiskelija saavuttaa kyvyn itsenäisesti soveltaa tieteellisen tutkimuksen menetelmiä sekä perehtyy syvällisesti omaan tieteenalaansa ja tutkimusalaansa. Tohtorin tutkinnon suorittamiseksi opiskelijan tulee suorittaa tiedekunnan määräämät jatko-opinnot, laatia väitöskirja ja puolustaa sitä julkisesti.

Mietitkö vielä valintaasi?

Voitte upottaa alle myös esim. tiedekuntasi uratarinat, mahdollisen blogin tai kuvagallerian. Mikäli toivot uusia elementtejä, lähesty yksikkösi viestintävastaavaa tai markkinointitiimiä.