Miksi pohjoissaamea?
Pohjoissaamen kieli on puhujamäärältään suurin saamelaiskielistä. Se on luokiteltu uhanalaiseksi kieleksi, mutta samalla se voidaan nähdä elinvoimaisena tulevaisuuden kielenä. Jokainen kielenpuhuja on tärkeä osa kielen säilymistä ja vahvistumista. Saamelaisyhteisö tarvitsee eri ammattialojen osaajia saamenkielisten palvelujen turvaamiseksi, joten pohjoissaamen opiskelu on erittäin ajankohtaista. 

Pohjoissaamen opinnot avaavat näkökulmia saamenkieliseen maailmaan Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Opiskelemaan voi tulla kielitaidosta riippuen joko Kielikeskuksen alkeiskursseille tai saamenkieltä jo osaaville tarkoitettuihin pohjoissaamen sivuaineopintoihin (25 op). 

Opiskelijakokemuksia: ”Minun kieleni ei ole kadonnut” 
Videolla opiskelijamme Tanja Härkönen ja Anri Ronkainen jakavat ajatuksiaan kielen ja opintojen merkityksestä. He ovat opiskelleet pohjoissaamea työn ohella. Tanja on suorittanut opintoja avoimessa yliopistossa, ja Anri osana Lapin ammattikorkeakoulun restonomi-opintoja.

Pohjoissaamen kielen osaajille on paljon kysyntää työmarkkinoilla. Opintoihin osallistuminen edellyttää hyvää peruskielitaitoa. Opinnot ovat työelämälähtöisiä, nissä opit sellaista kielitaitoa, josta on hyötyä työelämässä.  

Opinnot ovat avoimia kaikille. Sivuaineopinnot kestävät 2 vuotta ja opetus järjestetään etäopintoina verkossa, jolloin voit osallistua opetukseen missä tahansa. Sivuaineen voi suorittaa kokonaisuutena tai siitä voi valita yksittäisiä opintojaksoja tarpeittesi mukaan. Sivuaineen suorittamiseen kuuluu työharjoittelu saamenkielisessä työyhteisössä.  

Tutustu opintoihin

Tarvittaessa voit laittaa tähän lauseen tai kaksi tekstiä. Halutessasi voit luoda lisää haitarielementtejä eri osa-alueista. Pidäthän tekstit napakkoina myös haitarin alla.

 

 

Lue lisää opintojen sisällöstä opinto-oppaasta. Opinto-oppaasta löydät myös meneillään olevien kurssien opetusaikataulut.

 

??? sivuaineopintoihin ei ole erillistä hakua. Voit ilmoittautua opintoihin Pepissä tai Tuudossa. Huomaa, että kursseilla voi olla osallistujamäärärajoituksia.

Voitte upottaa alle myös esim. tiedekuntasi uratarinat, mahdollisen blogin tai kuvagallerian. Mikäli toivot uusia elementtejä, lähesty yksikkösi viestintävastaavaa tai markkinointitiimiä.